HomeAktualnościAndrzej Wilk powołany na stanowisko wiceprezesa Citi Handlowy
What's new

Andrzej Wilk powołany na stanowisko wiceprezesa Citi Handlowy

Rada Nadzorcza banku Citi Handlowy powołała Andrzeja Wilka na stanowisko wiceprezesa zarządu nadzorującego bankowość detaliczną.

Andrzej Wilk, pełniący obecnie funkcję szefa pionu zarządzania produktami detalicznymi, usługami maklerskimi, segmentami i siecią oddziałów Citi Handlowy, zastąpi odchodzącego Dennisa Husseya 1 lipca 2022.
Andrzej Wilk pracuje w Citi od 20 lat, z tego 12 lat w banku Citi Handlowy, m.in. jako CFO Citifinancial Central Europe, gdzie nadzorował rozwój ponad 200 oddziałów i punktów sprzedaży. Był także szefem Retail Banku na Węgrzech, w Czechach i Rumunii, a po powrocie do banku Citi Handlowy trzy lata temu, z sukcesem realizuje strategię powrotu działalności detalicznej do rentowności.
Andrzej był w grupie pierwszych dwudziestu pracowników zatrudnionych w bankowości detalicznej Citi w Polsce w 1997 r.
Citi Handlowy Magazyn to inspirujący blog dla klientów indywidualnych, biuro prasowe dla mediów i magazyn tworzony przez ekspertów bankowych. Ważne informacje o charakterze materiałów zamieszczanych w Citi Handlowy Magazyn tutaj